Srijeda, 27 Septembra, 2023

AKO U KREVETU UJUTRU URADITE OVU STVAR, PRATIĆE VAS VELIKA SREĆA: Mali ritual koji priziva radost!

Ošo otkriva – 3 rituala koja treba da uradite u krevetu za sreću!

Jutro je jedan od najvažnijih dijelova dana, od energije jutra značajno zavisi kako će se odvijati ostatak dana. Vaš način i vrijeme ustajanja treba da budu u skladu sa potrebama vašeg tijela i uma. Ako vam je prijatno da ustanete u 5-6 ujutru, onda ustanite. Ali ako ne, onda se ni u kom slučaju ne mučite. Slušajte svoje tijelo – ono zna bolje od bilo koje knjige. Dakle, dan ne počinje ni ujutru, već od trenutka kada zaspite. I neophodno je zaspati u mirnom i opuštenom stanju, jer će naše stanje prije spavanja biti sa nama cijelu noć.

Poznati mistik i pisac knjiga za samorazvoj Ošo savetuje koja 3 koraka treba napraviti kako biste imali sreće tokom cijelog dana:

Korak 1: Ujutru, kada se probudite, nemojte odmah da otvarate oči. Um ima tendenciju da odmah otvori oči, ali vi propuštate veliku priliku. Kada se tek probudimo, sva naša životna energija je u pokretu, kako napominje Ošo. A ako su nam oči zatvorene, onda možemo da pogledamo duboko u sebe jer smo sveži, puni energije i imamo bistar um. Ovo će biti od velike pomoći za razvoj unutrašnje osjetljivosti i svijesti o svom unutrašnjem stanju. Zatvorenih očiju posmatrajte svoju energiju buđenja.

Korak 2: Istegnite se kao mačka tri minuta zatvorenih očiju. Ali sa zatvorenim očima, ne otvarajte oči i ne gledajte spoljašnost tijela. Pogledajte tijelo iznutra. Istegnite se, pomjerite se, pustite da energija tijela teče i osjetite je. Ovo će vam donijeti prijatan osjećaj koji će vas pratiti cijelog dana. Ako vam se sviđaju ove senzacije, onda se možete istegnuti narednih 5 minuta. Glavna stvar je da budete veoma pažljivi na svoja osjećanja, da sve radite polako i bez žurbe.

Korak 3: Zatim se smijte naglas dva ili tri minuta. Ali sa zatvorenim očima, ne otvarajte oči. Smijte se naglas zatvorenih očiju. Ako to uradite, vidjećete da će vam se za tri ili četiri dana promijeniti raspoloženje, poželjećete da se smijete i uživate. Nemojte se plašiti šta će drugi reći ili pomisliti, jer ovom tehnikom samo i njih možete podstaći na smijeh koji je blagotvoran. Smijeh će učintii da pozitivno započnete dan. Prema Ošou, samo osoba koja ima smisao za humor, koja može da se smije od sveg srca, zaista raste. Život takve osobe će se pretvoriti u praznik uprkos svim spoljnim okolnostima.

NE PROPUSTITE

OGLAS

NAJNOVIJE