Subota, 30 Septembra, 2023

AKO VAŠ PARTNER SPAVA U OVOM POLOŽAJU, SIGURNO VAS VARA: Dobro pogledajte i otkrijte PRELJUBNIKA na vrijeme!

Jedna sitnica može toliko toga da kaže.

Istraživanja su pokazala da položaj otkriva kvalitet i sabilnost u vašim partnerskim vezama, odnosno ako ste nedavno promijenili tu naviku, to može ukazivati na probleme u intimnom odnosu.

Okrenuti leđima, uz razmak: Možda vas razdvaja prevara

Čak 34 odsto parova kaže da spavaju svaki na svojoj strani kreveta i okrenuti leđima jedno drugom. Stručnjaci kažu kako se to može povezati i s osjećajem sigurnosti u vezi, zbog čega nema potrebe da se pretjerano iskazuje privrženost.

To je prihvatljivo objašnjenje u većini slučajeva, no ako ste nekada spavali čvrsto priljubljeni, a odjednom ste se razdvojili u krevetu, to treba biti znak za uzbunu. Naime, stručnjaci kažu da je to jedan od najpopularnijih položaja spavanja kad je jedan od partnera nevjeran.

To se objašnjava podsvjesnim osjećajem da se ne želi previše približiti drugom partneru kako ne bi prepoznao znakove prevare, na primjer osjetio miris tuđeg parfema, videio ugriz na vratu i slično. Ukratko: obratite pažnju i na ostale znakove nevjere, na primjer napuštanje prostorije radi razgovora na mobitel, sms poruke u „gluho“ doba, tuširanje odmah po dolasku kući i slično.

Poljubac leđima – razdvojeni uz dozu intime

Partneri spavaju okrenuti leđima, ali su leđa priljubljena jedno uz drugo. Za ove partnere može se reći da se osjećaju sigurno u vezi i ne osjećaju potrebu iskazivanja privrženosti. No, ostaju priljubljeni jedno uz drugo, a nerijetko isprepletu i noge, što daje osjećaj povezanosti i sigurnosti.

Kod ovakvog načina spavanja vjerojatno je riječ o partnerima koji su snažne ličnosti i imaju interese koje ne djele, ali im to ne smeta da se podržavaju. Tu pozu noću zauzima oko 22 odsto parova.

Položaj kašike dok je ljubav još svježa

Jedan partner leži na boku, a drugi je priljubljen uz njegova leđa. Poza je najčešća kod svježih parova, čak 48 odsto njih noću spava u toj pozi, a često upravo u toj pozi vode ljubav. Zanimljivo je da kad veza odmakne to više nije najudobnija poza, pa je bira tek 16 odsto parova. Ostali kažu da u tom položaju imaju poteškoća sa spavanjem.

Bezobrazno ‘prase’ – kako drukčije reći?

To je poza u kojoj se jedan partner raširi preko cijelog kreveta, dok se drugi partner mora ugurati u ono malo prostora koji je ostao. Veći dio kreveta navodno češće zauzimaju muškarci, iako to mogu biti i žene, a ovu pozu najčešće bira oko 14 odsto parova.

Teško je reći koji su uzroci nepravedne raspodjele prostora u krevetu, osim da dečki, vjerovatno, gledaju kako da im bude ugodno i ne misle na ženu.

Njuškanje – znak duboke intime

Riječ je o položaju u kojem partnerka spava na muškom ramenu, a on miriše njenu kosu. Tu pozu bira oko osam odsto parova, a svi se slažu s tim da može biti neugodna i naporna. Osim što može dovesti do toga da muškarcu utrne ruka, i žena je u neprirodnom položaju, pa joj može postati neugodno. Zato je ovo poza u kojoj partneri najčešće provedu kratko vrijeme dok razgovaraju, prije nego utonu u san.

Isprepletaonst kod novih parova

Novi ljubavnici često spavaju u pozama koje im omogućavaju da potpuno isprepletu tijela. Kako je to često vrlo neugodan i naporan položaj, ne čudi što ga bira samo šest odsto parova u dugoročnim vezama.

Ostali kažu kako se tako zapetljani nikako ne mogu naspavati, a poseban je problem to što će obavezno probuditi partnera ako moraju da ustanu do toaleta, ili zato što im se ne spava, piše Daily Mail.

NE PROPUSTITE

OGLAS

NAJNOVIJE