Četvrtak, 28 Septembra, 2023

APOKALIPTIČNI PRIZORI U BEOGRADU: Vjetar oduvao krov zgrade, LJUDI STOJE NA AUTOMOBILIMA, podzemni prolazi potopljeni (VIDEO) Share

Beograd je oko 14 sati pogodilo snažno olujno nevrijeme praćeno jakim pljuskovima, kratkotrajnim gradom i jakim udarima vjetra.

Potoci vode velikom brzinom su se formirali na centralnim gradskim ulicama. Nevrijeme sa gradom bilo je praćeno snažnim vjetrom i pljuskom, kao i znatnim padom temperature.

Novi snimci nevremena koji se iz minuta u minut pojavljuju na društvenim mrežama prikazuju u kakvom je trenutno stanju prijestonica Srbije tokom olujnog nevremena.

Tako jedan snimak sa Dorćola prikazuje gomilu automobila koji se nalaze ispod jednog nadvožnjaka, dok vozači čekaju da oluja stane, kako bi nastavili svojim putem. Pretpostavka je da se vozači plaše grada, te strahuju da im automobili ne pretrpe štetu uslijed padavina.

Također, fotografija zabilježena na Autokomandi pokazuje kako je podzemni prolaz skoro pa potpuno potopljen.

Na Banjici je zabilježen stravičan prizor, a kako piše ispod objave na Instagram profilu 192_rs, olujni vjetar oduvao je krov sa stambene zgrade.

Koliko je Zemun zaista potopljen, prikazuje jedan od snimaka sa društvenih mreža, gdje se vidi rijeka na ulici, automobili stoje u mjestu, a jedva i da se vide od nivoa vode. Jedan muškarac popeo se na krov svog automobila.

Kako piše Kurir, drvo je palo kod Slavije, centar Zemuna ostao je bez struje, a u Terazijskom tunelu također je potop.

RHMZ je prethodno upozorio Beograđane napisavši na svom sajtu da će “u narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost, koja na području Kolubarskog okruga uslovljava obilne pljuskove sa količinom kiše od 20 do 40 mm za kratak vremenski period, kratkotrajan grad i jak vjetar, premještati ka širem području Beograda (potez između Obrenovca i Lazarevca).

NE PROPUSTITE

OGLAS

NAJNOVIJE