DA IZBACITE VIŠAK VODE POTREBAN VAM JE JEDAN VITAMIN: Ni noge vam više neće oticati, samo ga ubacite u ishranu

Zadržavanje vode se javlja u cirkulatornom sistemu ili unutar tkiva i šupljine. Može izazvati oticanje ruku, stopala, gležnjeva i nogu.

Zadržavanje vode u organizmu može biti uzrokovano hormonskim promenama, nedostatkom fizičke aktivnosti, ai gojaznost igra ključnu ulogu. Oboljenj srca, bubrega i kapilara mogu takođe da dovedu do zadržavanja vode i otočanja, prenosi Healthline.

Kako biste manje zadržavali vodu, jako je važno da unosite što manje soli, a takođe je važno da u ishranu ubacite magnezijum.

Magnezijum je veoma važan mineral. Uključeno je u više od 300 enzimskih reakcija koje održavaju pravilno funkcionisanje vašeg tela. Štaviše, povećanje unosa magnezijuma može pomoći u smanjenju zadržavanja vode. U stvari, neka istraživanja sugerišu da suplementi magnezijuma mogu pomoći u smanjenju simptoma predmenstrualnog sindroma (PMS), uključujući nadimanje i zadržavanje vode.

Na primer, jedna starija studija je otkrila da uzimanje 250 mg magnezijuma dnevno poboljšava nekoliko simptoma PMS-a, uključujući i nadimanje. Dobri izvori magnezijuma su orasi, cela zrna, tamna čokolada, riba i lisnato zeleno povrće. Također je dostupan kao dodatak.