Subota, 30 Septembra, 2023

GENIJALAN TRIK ZA ŠTEDNJU ZALUDIO ČITAVU PLANETU: Potrebne su vam samo 3 kutije i imaćete novca više nego ikada!

U vrijeme krize, malih plata, ipak postoji rješenje kako da se uštedi novac za “nedaj Bože”

Internet su dosad masovno preplavljivali sistemi štednje poznati kao dvije ili tri koverte, međutim, jedan anonimni čitalac, kako prenosi portala Telegrafa je otkrio svoj način štednje pomoću 3 kutije. Kako je rekao, taj sistem je izumio kako bi sebi olakšao velike udare na budžet, kad je potrebna registracija automobila, dodatni novac za ljetovanje ili kupovina nekog potrebnog aparata.

Potrebno je razdvojiti valute, ali i apoene. Na taj način godišnji nivo uštede može biti u nivou jedne prosječne plate ili više, zavisno koliko zarađujete i koliko odvajate.

Šta stavljati u jednu, šta u drugu, a šta u treću kutiju?

Prva kutija – kada vam legne plata, odmah kupite eure

– U jednu kutiju stavljam eure. Svakog mjeseca kad legne plata kupim 5 eura, dakle 600 dinara odvojim odmah od plate. Nemam baš veliku platu, pa ne mogu više da kupim.

Druga kutija – Teslina novčanica

– U drugu kutiju svakog dana stavljam 100 dinara. Nisam pušač, možda bih mogao i 200 dinara da stavim, ali potroši se novac, pa mi je 100 „sigurica“ – objašnjava ovaj čitalac koji ne želi da iznosi svoje ime, ali nam je poslao fotografije svog izuma.

Treća kutija – neću žvaku daj mi kusur

Kako kaže, u treću kutiju stavlja novac koji ostaje od kusura.

– U trećoj kutiji su kovanice od 2, 5 i 10 dinara, generalno sitni novac od kusura, kojeg svakodnevno bude u nekom iznosu – objašnjava on.

Svake godine ovako on uštedi minimum 500 eura, a kako kaže – dobar je osjećaj znati da imaš neki „bonus“ novac uz sebe.

NE PROPUSTITE

OGLAS

NAJNOVIJE