Iako zvuči kao nešto iz noćne more, nesretna je stvarnos

Iako zvuči kao nešto iz noćne more, nesretna je stvarnost da postoje neka stvorenja koja mogu dobiti pristup vašem domu preko vašeg WC-a. Topla, vlažna atmosfera vaše kupaonice možda je jednostavno preteška za odoljeti određenim životinjama! Ali to ne znači da se morate pomiriti s njihovim napadima na vaš dom.

Bilo da se radi o nečemu velikom i glomaznom ili nečemu malom i jezivom, uvijek postoje stvari koje treba učiniti u borbi protiv stvorenja koja vam se uvuku kroz WC. Međutim, ono što je uvijek najvažnije jest vaša vlastita sigurnost, stoga nastavite s oprezom – a ako se ikada osjećate nesigurno, vjerojatno je najbolje da se obratite stručnjaku.

1. Pauci

TikTok/gabpizzato

Iako pauci obično ne ulaze u vaš WC kroz cijevi, mogu vrebati ispod poklopca WC školjke i čak napraviti zamršenu mrežu tamo. Ako živite u području s opasnim paucima, apsolutno je neophodno da temeljito provjerite svoj WC prije nego što sjednete kako biste izbjegli nesreću! Održavanje toaleta čistim također ga može učiniti manje privlačnim za osmonožne stanovnike.

2. Gušteri

Ako živite u području s velikom populacijom guštera, vrijedi imati na umu da oni lako mogu pronaći put do vašeg WC-a. Mnogi gušteri vole vodu i dovoljno su mali da se uguraju kroz vaš vodovod. Ono što obično privlači guštere u vaš WC su druge, manje bube, pa opet, održavanje vašeg WC-a što čistijim može ozbiljno pomoći u smanjenju rizika.

3. Štakori

Neki vodovodni sustavi povezani su s kućnim odlagalištima smeća, što može odvesti štakore u vašu WC školjku u potrazi za ostacima hrane. Ako vas to brine, trebali biste prestati bacati otpadnu hranu u kantu za smeće i umjesto toga se pobrinuti da ode zajedno s smećem. Ovo bi trebalo spriječiti štakore da žele istražiti vaše cijevi, ali ako ste i dalje zabrinuti, možete postaviti specijalizirani štitnik za štakore.

4. Oposumi

Image by J from Pixabay

Poput štakora, mali oposumi izvrsni su plivači, mogu dugo zadržati dah i dovoljno su savitljivi da se kreću oko manjih cijevi. Kao i kod štakora, održavanje cijevi čistim od ostataka hrane ključno je za odvraćanje oposuma od ulaska u vaš vodovodni sustav. Kako biste ispravno očistili cijevi svoje WC školjke, pomiješajte jednake dijelove šećera, vode, octa i 5-10 kapi sredstva za pranje posuđa i isperite to u WC školjku. Kipuća voda također može biti dobar način dubinskog čišćenja.

5. Zmije

Zmije su u osnovi savršenog oblika za provlačenje kroz duge, tanke cijevi i obožavateljice su hladnih, tamnih i vlažnih okruženja. Iako je većina zmija koje se pojavljuju u WC školjkama relativno bezopasna, vjerojatno se ne isplati riskirati i pokušati ih sami ukloniti. Ako nemate sreće da uočite zmiju u svojoj zahodskoj školjci, najsigurniji potez je nazvati deratizaciju kako bi oni riješili problem. Nakon što posjetitelj WC-a ode, trebali biste ponovno dubinski očistiti svoje cijevi pomoću šećera, vode, octa i sredstva za pranje posuđa kako biste uklonili sve ostatke hrane u cijevima i spriječili neželjene goste.