Lekar integrativne medicine dr Slobodan

Lekar integrativne medicine dr Slobodan Dunjić upozorio je na opasnu naviku koju svi imamo. On je objasnio da držanje određenih stvari ispod kreveta može biti štetno kao “spavanje na mašini za rendgensko zračenje”!

Oko osam sati provodimo na jednom mestu, spavajući, i važno je ne samo da nam bude udobno, već i da materijali kojima smo okruženi nemaju štetno dejstvo, naglasio je dr Dunjić.

Slobodan Dunjić
FOTO: PRINTSCREEN YT

– Prirodni materijali, vuna, pamuk, moramo gledati i šta držimo ispod kreveta. Sada su moderni kreveti koji ispod imaju sanduke za držanje garderobe – započeo je obrazlaganje:

– Izvučemo taj sanduk, pa unutra ubacimo kesu s vakumiranom garderobom, kupljenu kod Kineza, a one se prave od nafte. Kao da spavamo na rendgen aparatu! Ispod kreveta, neka bude samo prašina, nikako plastične kese. To su sve veoma bitne stvari, tu provedemo najviše vremena, celi prostor u spavaćoj sobi mora biti sa što manje tih materijala koji nam štete.

Vakuum kese
FOTO: SHUTTERSTOCK

Kada je u pitanju odabir dušeka ili posteljine, dr Dunjić je ponovio stav svog kolege gastroenterologa prof. dr Vojislava Perišića – jeftinije je bolje! Prof. dr Perišic je ranije kazao da je bolje kupiti jeftini vitamin u apoteci, nego baciti novac na suplemente koji nude kombinacije vitamina i minerala i veoma su skupi.

– Najjeftiniji dušek je najbolji, kao i vitamini i minerali – kazao je dr Dunjić.