Subota, 23 Septembra, 2023

MAJKA IH NAPUSTILA, DEVOJČICE ŽIVELE U FEKALIJAMA,OSTALE BEZ ZUBA I NISU PRIČALE: Srpska porodica IZ PAKLA osuđena u Nemačkoj

Nenad M. (50), njegova supruga Draginja (49) i njihov sin Denis S. (28) osuđeni su u Nemačkoj na devet meseci do godinu i po dana uslovne kazne zatvora zbog zanemarivanja dvoje dece.

Porodica iz Srbije osuđena je jer su Denisove dve ćerkice (3) i (4) držali u nehumanim uslovima, njihovo zadravlje ugrožavali nezdravom hranom i zanemarivali ih.

  • Prostorija u kojoj su bile zaključane dve devojčice bila je zapuštena i prljava. Ostaci fekalija bili su zalepljeni za krevet i zidove. Deca su izgledala zapušteno, prljavo, bezvoljno i apatično – ispričao je policajac, prenosi nemački portal SZ koji je pratio suđenje.

Stravična priča dve devojčice počinje u septembru 2019. godine kada je starateljstvo nad njima oduzeto od njihove majke Jelene N., ali ona tada bez ičijeg znanja uzima decu i odvodi ih u Srbiju kako bi bila sa njom.

-Nakon samo godinu dana Jelena odlučuje da više ne želi da se brine o deci i poziva njihovu dedu i babu, Nenada i Draginju, da dođu po njih. U avgustu 2020. devojčice su dovedene u stan u Minhenu, gde su i pronađene kasnije – objašnjava izvor i dodaje:

  • Njih dve živele su u prostoriji u kojoj je bila uklonjena kvaka sa unutrašnje strane, kako ne bi mogle da izađu. Za obroke su dobijale samo brzu hranu i koka kolu, pa su im zubi bili u potpunosti uništeni i sada ne mogu da jedu črvrstu hranu.

Kako izvor objašnjava deci je kosa bila zapuštena i masna, a odeća na njima bila je izuzetno prljava.

  • Mlađa devojčica na sebi je imala pelenu koja dugo nije bila promenjena i bila je zaprljana izmetom. Druga devojčica imala je vaške na glavi, a na svojim nogama nije imala ništa od odeće i obuće – objašnjava izvor i nastavlja:
  • Da situacija bude još jezivija, deca su mogla da raspoznaju zvukove i pojedine reči, ali nisu bile u mogućnosti da govore i njima je dijagnostifikovana upala u genitalnoj oblasti, što izaziva sumnju i na seksualno zlostavljanje – objasnio je izvor.

Svi osuđeni prihvatili su kaznu.

  • Njih troje su inače radnici sektora čistoće. Baka i deka imaju podebeli dosije, a otac Denis S. registrovani je narkoman. Odlukom suda, on će moći da komunicira sa decom tek kada se izleči od narkomanije. Devojčice su za sada oduzete porodici – navodi SZ.

NE PROPUSTITE

OGLAS

NAJNOVIJE