Srijeda, 4 Oktobra, 2023

OTAC UČENIKA KOJI JE RANIO NASTAVNIKA NA SASLUŠANJU U POLICIJI: Evo šta je otkrio, ovo je vrlo bitno za dalji tok istrage!

Otac 14-godišnjeg maloljetnika G.M. koji je jutros teško ranio nastavnika Nedima Osmanovića u prostorijama Osnovne škole “Lukavac grad” nalazi se na saslušanju u policijskoj stanici, Lukavac kako bi pojasnio sve okolnosti vezane za ovaj događaj, saznaje portal “Avaza”.

Kako „Avaz“ saznaje pištolj iz kojeg je dječak upucao nastavnika registriran je na njegovog rahmetli dedu, ali ga otac nije predao nadležnoj policijskoj stanici.

Podsjećamo, iz Tužilaštva TK je jutros rečeno:

– Riječ je o osobi koja još nema punih 14 godina. Rođen je krajem juna 2009. godine. On je zadržan u PU Lukavac. On je ispalio više hitaca prema nastavniku. Nakon što je ispalio više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio, odbacio je pištolj koji je pronađen u krugu škole i bit će predmet vještačenja. Uviđaj na terenu obavljaju dežurni tužilac u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Lukavac – rekao je Arnautović i dodao da dječak ne može krivično odgovarati.

NE PROPUSTITE

OGLAS

NAJNOVIJE