OTPJEVAO JE NAJTUŽNIJU PJESMU NA NAŠOJ ESTRADI PA SKOČIO S PANČEVAČKOG MOSTA: Prijovićka je oživjela sjećanje na ovu legendu

Čak ni njegova supruga nije znala šta da misli o ovoj tragediji, u koju je upleteno mnogo nelogičnosti i misterije

Nestanak čuvenog pjevača narodne muzike, Dušana “Duška” Kostića, predstavlja misteriju koja traje više od dvije decenije, a do danas nije razriješena. Od 1996. godine, Dušan Kostić je praktično nestao bez traga, a ovaj slučaj je obavijen velom tajne.

Pjevačica Aleksandra Prijović, svojom harizmatičnom pojavom i izvanrednim vokalnim sposobnostima, često očarava publiku izvodeći numeru “Sačuvaj tajnu, ljubavi moja”. No, iza ove pjesme krije se potresna priča o pjevaču koji je Dušan otpjevao, pa i doživio.

Pjesma “Sačuvaj tajnu, ljubavi moja” prvi put je otpjevana glasom Dušana Kostića, čija sudbina je bila obilježena teškim izazovima i okončana tragedijom. Dušan Kostić je postao poznat po svojoj emotivnoj i neponovljivoj interpretaciji ove pjesme, ali njegov životni put nije bio nimalo lak.

Tragični dan 13. maja 1996. godine ostao je urezan u sećanju mnogih. Na Pančevačkom mostu u Beogradu, odigrala se nesrećna sudbina Dušana Kostića. Tog dana, pevač je, najverovatnije doneo odluku koja će šokirati javnost – skočio je s mosta, okončavši svoj život.

Međutim, ova verzija nikada nije bila potvrđena, a mnogi sumnjaju u njenu tačnost.

Ova tragedija je bila šokantna i potresna za mnoge ljude, jer je Dušan bio talentovan pejvač sa svjetlom budućnošću. Mediji su brzo izvijestili o ovom događaju, opisujući kako je Dušan “viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, a njegovo tijelo nikada nije pronađeno.”

 

Njegova interpretacija pjesme “Sačuvaj tajnu, ljubavi moja” dobila je novu, duboko emotivnu dimenziju nakon ovog tragičnog događaja. Pjesma je postala neka vrsta memorijala za Dušana, podsjećajući sve na njegovu nesrećnu sudbinu, a Aleksandra Prijović ju je ponovo oživjela svojom interpretacijom.

Dušanovu suprugu, takođe pevačicu, Nevenku “Nenu” Kostić, prate sumnje i dileme u vezi sa nestankom njenog supruga, ali se nikada nije usuđivala da javno govori o ovom slučaju. Kako je istakla u jednom kratkom telefonskom razgovoru, zabrinuta je za bezbednost svojih ćerki i boji se odmazde određenih ljudi.

Na mjestu nesreće su pronađeni Dušanovi lični dokumenti i torbica, ali i ovaj aspekt slučaja je okružen velom tajne. Torbica i dokumenta su bili potpuno suhi, što baca sumnju na zvaničnu verziju da je Dušan skočio u ruheku. Takođe, tijelo Dušana Kostića nikada nije pronađeno, što dodatno otežava razjašnjavanje okolnosti nestanka.

Nekoliko dana nakon tragedije, na adrese gospođe Nevenke, kao i na adresu kuće Duškovih roditelja u Leskovcu, stiglo je kratko pismo koje je izazvalo još više nagađanja i pitanja. Pismo je glasilo: “Mnogo vas volim, oprostite mi.” Na koverti nije bilo potpisa ni pečata, ostavljajući prostor za brojne teorije i spekulacije u vezi sa sudbinom Dušana Kostića.

Ova misteriozna priča o nestanku čuvenog pjevača ostaje nerazjašnjena i izaziva mnoge spekulacije i pitanja. Porodica, prijatelji i obožavaoci i dalje traže odgovore o tome šta se zaista dogodilo tog sudbonosnog dana 1996. godine i šta se krije iza ovog tajanstvenog nestanka.