OVO JE MOTIV VANJINE OTMICE?MAJKA PRODALA STAN, OTAC ODAO INFORMACIJE

Prema poslednjim informacijama, motiv Vanje Dorčevske (14) je bio novac, a kako se sumnja u zločin je umešan i njen otac.

“Prema informacijama Vanjina majka je prodala stan i novac od te prodaje je bio motiv za iznudu, ali ćemo sve te stvari proveriti u toku postupka”, rekao je glavni javni tužilac Gavril Bubevski na konferenciji za medije. Kazao je da je devojčica zgrabljena na ulazu u zgradu.

Vanjin otac je sa podelio informacije kada će i kako devojčica izaći iz kuće kako bi novac bio iznuđen od njene majke, rekao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski. Organizator , koji je prema svim navodima verovatno Ljupče Palevski zvani Palčo, kojeg je ministar nazvao m0nstrumom, bio je i taj koji ju je puco.

“Glavni organizator i izvršilac koji je 27. novembra ublo tinejdžerku , prema do sada utvrđenim dokazima, negde oko 10 sati, uplašio se dokaza koje bi policija mogla da pronađe u već započetoj istrazi nakon prve prijave počinjenog krivičnog dela. Mogu da obećam da ćemo ja i institucija učiniti sve da ovu osobu ili ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo”, rekao je ministar Spasovski.

Glavni javni tužilac Skopskog javnog tužilaštva Gavril Bubevski objasnio je da je, prema izjavama privedenih, organizovana grupa odlučila da devojčicu, a potom od majke traži novac. Tačno vreme biće poznato nakon što dobiju rezultate 0bdukcije.