Subota, 30 Septembra, 2023

POTPUNI ŠOK ZA SRBINA, ZAHTJEV ODBIJEN! Novaku Đokoviću zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države, može mu pomoći samo Biden!

Nakon osvajanja Australian Opena najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je da želi igrati na US Openu ove godine i da se nada da će mu Sjedinjene Američke Države odobriti ulazak u zemlju iako se nije vakcinisao protiv koronavirusa. Međutim, čini se da Đokovićeva želja neće biti ispunjena.

Američki mediji objavili su jutros da je Đokoviću ponovo zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države i da kako stvari stoje ni ove godine najboljeg tenisera svijeta nećemo gledati na US Openu.

Senator Floride, Rick Scott, objavio je dokument na kojem piše da se Đokoviću neće odobriti izuzeće, te da ga neće pustiti da se on takmiči na turnirima u Americi.

Pored US Opena to se odnosi i na turnire u Indian Wellsu i Miamiju. Scott je također objavio da jedino sada predsjednik Amerike, Joe Biden, može promijeniti takvu odluku i odobriti ulazak Đokoviću, te da je to jedina nada za njega da će nastupati u Americi.

“Upravo sam obaviješten da je Ministarstvo državne sigurnosti SAD-a odbilo zahtjev Novaka Đokovića za izuzećem od vakcinacije, što ga čini nepodobnim za turnire u Indian Wellsu i Miamiju. Joe Biden to mora sada popraviti, odobriti izuzeće i pustiti ga da se takmiči u Sjedinjenim Državama”, objavio je Scott.

Đoković je poslao nedavno molbu za izuzeće i da mu se dopusti ulazak u SAD iako se nije vakcinisao, ali čini se da u Americi ne žele popustiti i da se drže zakona i pravila donesenih što se tiče vakcinacije protiv koronavirusa.

NE PROPUSTITE

OGLAS

NAJNOVIJE