Prema profesoru biologije Davidu Bainbridgeu

Prema profesoru biologije Davidu Bainbridgeu, muškarce kod žena najviše privlači inteligencija, koja ukazuje na njihovu sposobnost da budu odgovorne majke i dugotrajne partnerice. Dok se velike grudi i duge noge često smatraju simbolima ženstvenosti, muškarci zapravo više cijene simetričnost i oblik tijela koji ukazuje na to da će žena lakše podnijeti trudnoću.

Profesor Bainbridge objašnjava da su muškarci manje zainteresirani za veličinu grudi, jer one često nisu simetrične i brže stare. Također, iako se često vjeruje da muškarci preferiraju žene s dugim nogama, oni zapravo više vole kraće, ali ravne noge koje ukazuju na dobre gene.

Foto: Pixbay

Muškarci također cijene žene s oblinama, tanjim strukom i većom zadnjicom, jer takav oblik tijela ukazuje na to da će žena lakše podnijeti trudnoću.

No, kako profesor Bainbridge ističe, jedina stvar koju muškarci u konačnici traže je inteligencija.

Foto: Pixbay

Visoka inteligencija ukazuje na to da će žena moći brinuti o svojoj djeci i da je odgojena na pravi način. Dakle, iako fizički izgled može biti privlačan, inteligencija i sposobnost da se bude odgovorna majka su zapravo kvalitete koje muškarce najviše privlače kod žena.