Prepoznajete li djevojčicu s fotografije? Postala je jedna od najboljih pjevačica na Balkanu

Možete li prepoznati djevojčicu s fotografije? Ona je postala jedna od najboljih pjevačica na prostoru Balkana.

Riječ je o Mariji Šerifović. Završila je gimnaziju i nižu muziču školu u rodnom Kragujevcu. Jednom prilikom je ispričala kako je najprije pjevala narodnu muziku po uzoru na svoju majku Vericu Šerifović, a onda je odlučila promijeniti žanr.Na festivalu “Deca pevaju hitove” je izvela pjesmu “I Willl Always Love You”. Whitney Houston.

Nakon završetka srednje škole se preselila u Beograd. Prvi album pod nazivom “Naj, najbolja” objavila je 2003. godine.

S pjesmom “Molitva” je 2007. predstavljala Srbiju na Eurosongu u Helsinkiju. Osvojila je 12 bodova od publike te 10 bodova od žirija i tako je odnijela pobjedu.

Na premijeri svojeg autobiografskog filma “Ispovest” održanoj u Beogradu u decembru 2013. godine, Marija je pored ostalih detalja iz svog života otkrila i da je lezbejka, postavši tako prva javno deklarisana LGBT osoba u Srbiji koja se bavi javnim poslom.Krajem prošle godine je otkrila radosnu vijest da je postala majka te da je tako ostvarila svoju najveću želju.

“Ljubav je došla. Nebo je osvijetlila najljepša zvijezda mog života. Rodio se Mario. Neka te sine život vodi stazama svojim najljepšim, a ja te svojom ljubavlju čuvam od tuge i od ljudi”, napisala je.