“Prije desetak godina moji roditelji su se razveli…”

“Prije desetak godina moji roditelji su se razveli. Obzirom da je tata bogat i uticajan čovjek ja sam ostao da živim sa njim. Mamu skoro da nikada od tada nisam ni viđao. Ubrzo se tata oženi i maćehu i njenog sina sam prihvatio kao da su mi mama i brat.

Ništa mi nije falilo, imao sam porodicu, novac, bio sam sretan i zadovoljan. Neki dan dok sam sa društvom šetao kroz grad na trgu je stojala starija žena koja je prodavala kokice. Kada sam se priližio shvatio sa da je to moja mama, prava, biološka. Gledala je pravo u mene, na tužnom licu javljao se blagi osmijeh, pošla je da mi se javi, a ja sam okrenuo glavu na drugu stranu kako moje društvo ne bi shvailo da je ta žene ustvari moja mama.

Postidio sam se, nisam znao kako da reagujem, a prije 2 dana sam čuo da je umrla, u jednom malom iznajmljnom stanu, sama, sama kako je i živjela zadnjih skoro 10 godina.

Ne mogu da sebi izbacim iz glave razmišljanje da je zbog onog dana kada sam se okrenuo od nje.”

BONUS:

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA ZA SAMO 5 MINUTA SA MJERAMA NA KAŠIKE

Sastojci:

– 2 jajeta
– 12 kašika šećera
– 12 kašika mleka
– 12 kašika ulja
– 2 kašike kakaoa
– 12 kašika brasna
– 1 kašika ruma
– može i malo cimeta
– 1 kesica prasaka za pecivo

Preliv:

– 2 dcl slatke pavlake
– 100 g mlečne čokolade
– malo oraha mlevenih
– malo ruma ili mleka

Priprema:

Mikrorerna treba da je podešena na 800 W. Vatrostalni kalup od 22 cm. Jaja žicom dobro umutiti dodati redom ostale sastojke, izlijte u vatrsoatlni kalup.

Mikrorernu stavite na 5 min. na najače temperaturu podesite. Slatku pavlaku ugrejte i u njoj rastopite čokoladu. Kada je torta gotova sačekajte par minuta, a potom je bukvalno izvrnite na tanjir i prelijte slatkom pavlakom i čokoladom. Ukrasiti mlevenim orasima.

Izvor: novostiiiiiii.blogspot.ba