Srijeda, 27 Septembra, 2023

Princ Filip iz Srbije poručio da „Drina nije granica“, pa dobio odgovor: „Jeste, lažu te“

Princ Filip Karađorđević, koji odnedavno nosi i titulu nasljednika „krune“ Karađorđevića iz susjedne Srbije, izazvao je brojne reakcije svojom objavom iz Trebinja kojom ne indirektno negirao državnost Bosne i Hercegovine.

Karađorđević je pozirao u staroj jezgri Trebinja sa suprugom Danicom i sinom Stefanom.

“Tradicionalno, pred Preobraženje, stigli smo u Trebinje. Ovde smo kao kod kuće. Drina nije granica”, naveo je Karađorđević.

Foto: Twitter

Uslijedili su brojni komentari na mrežama u kojima je Karađorđević oštro kritiziran.

“Jeste, lažu te”, napisao je Dragan Mioković, penzionisani policajac i legenda odbrane Sarajeva.

“Naravno da nije, rijeka je”;

“Osim što je granica Drina je i masovna grobnica zločina koje su počinili ljudi iz vaše zemlje. Zemlje iz koje ste onomad pobjegli sa zlatom”;

“Odgovorite ako umijete da pročitate ovaj tweet na našem jeziku: “Čega Drina nije granica i šta tačno Vi to zagovarate?” “Čega Vi tačno mislite da ste princ i po kojoj osnovi?”

“Vaš otac je rođen u Britaniji, majka vam je Brazilijanka a Vi po rođenju Amerikanac. S kojim pravom Vi možete pričati o granicama, Jugoslaviji ili Srbiji? Pa Vi ni ne govorite srpski! Dosta je pijavica koje narodu Balkana piju krvi. Vi ste apsolutno nepotrebni ovdje!”;

“Jeste, granica je. I biće vazda. A vi ste dobrodošli kao gosti uvijek. Ako ćete se pristojno ponašati”;

“Da li ste pasoš na granici morali pokazati?”;

“Kraljevska porodica bi trebalo da se uzdržava od takvih i takvim sličnim izjavama. Dovoljno imamo problema da se sada bavimo granicama i jeftinim forama. S ovim ste ga preterali. Mi se borimo za pravnu državu a vi kao novi Vulin. Vi ne treba i ne smete da se mešate u politiku”…

Samo su neki od komentara na Twitteru.

Princ Filip je u posljednjem intervjuu prošlog mjeseca otkrio postoji razdor u dinastiji Karađorđevića. Kazao je da njegov otac, prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević svog unuka Stefana, Filipovog sina, nije vidio skoro tri godine, kao i da je odbio susret sa “majkom svoje djece” princezom Marijom da Glorijom od Orleana i Braganse, tokom njene nedavne posjete Srbiji. Filip je potvrdio špekulacije o problemima u odnosima u okviru dinastije Karađorđević, koji su kulminirali abdikcijom njegovog starijeg brata Petra Karađorđevića.

Izgleda da kada god neko ima problem u porodici ili državi udari na Bosnu i Hercegovinu, pa je, eto, našao i princ nepostojeće monarhije, čiji su preci davno pobjegli iz nekadašnje zajedničke države.

NE PROPUSTITE

OGLAS

NAJNOVIJE