Privatne klinike poznate po uspješnim plastičnim

Privatne klinike poznate po uspješnim plastičnim operacijama često dijele rezultate svojih zahvata na društvenim mrežama, što izaziva snažne reakcije publike. Nedavno je na Instagram profilu jedne klinike iz Turske objavljena fotografija žene koja je prošla kroz niz estetskih zahvata, toliko transformirajući svoj izgled da su mnogi komentirali kako više ne liči na sebe.

Foto: Instagram/@esteistanbultr / screenshot

Ketrin je otišla u Tursku radi promjene izgleda i nakon nekoliko zahvata potpuno je izmijenila svoj lični opis. Komentatori su primijetili da je njezin izgled toliko promijenjen da bi mogla trebati nova dokumenta. Neki su izražavali zabrinutost i nevjericu, pišući komentare poput: “Ove operacije me plaše. Žena više ne liči na sebe,” i “Jezivo, majka je neće prepoznati.”

Ketrinin novi izgled postignut je kroz nekoliko zahvata: operaciju nosa, oblikovanje vilice, uklanjanje bukalne masnoće i podizanje obraza.

Foto: Instagram/@esteistanbultr / screenshot

U objavi klinike detaljno su opisali postupke: “Kako bismo našoj pacijentici Ketrin pružili estetski izgled u skladu s načelom zlatnog preseka, izveli smo nekoliko hirurških zahvata. Prvo smo oblikovali liniju vilice kako bismo postigli konturu u obliku slova V. Nakon toga smo napravili revizionu rinoplastiku kako bismo doradili strukturu nosa i uskladili je s crtama lica. Sproveli smo operaciju pomlađivanja i uklanjanja podočnjaka kako bismo se riješili umornog i ostarelog izgleda oko očiju, dajući joj mladenačkiji i dinamičniji izgled. Kako bismo poboljšali cjelokupnu estetiku lica, napravili smo lifting obraza.”