SJEĆATE SE NJE? NEMA KO U SFRJ NIJE ZNAO ZA NJU: Naglo se udebljala, a onda smršala – pogledajte kako danas izgleda nakon toliko godina, IZNENADIT ĆETE SE (FOTO)

Velikoj zvijezdi bivše Jugoslavije, 30. aprila 1993. godine na terenu usred meča u Hamburgu, tridesetosmogodišnji Nijemac Ginter Parhe mučki joj je zario nož u predjelu lopatice, u dubini od 1,5 centimetar pred televizijskim kamerama i očima cijelog svijeta.

https://youtube.com/watch?v=i-L-ZUac0Z4%3Ffeature%3Doembed

Povrijeđena Monika, sva u krvi prebačena je u lokalnu bolnicu, u pratnji majke i brata. U posjetu joj je došla i Štefi Graf koja se izvinila što je došla samo nakratko jer mora brzo da se vrati na turnir. Vjerovalo se da će nadmetanje u Hamburgu biti prekinuto zbog napada i prolivene krvi Selešove, koja je za nekoliko milimetara izbjegla ubod u vitalni nerv i najvjerovatnije ostala paralizovana. Ona je privatnim avionom prebačena u SAD na liječenje i rehabilitaciju.
Monika se tenisu vratila 1995. godine, ali ranije uspjehe nije uspela da ponovi., od posttraumatskog sindroma nikad se nije oporavila.
Utjehu je tražila u meditacijama, terapiji, ali i hrani pa se jedno vrijeme borila i sa viškom kilograma. Ipak, sa tim je uspjela da se izbori.
Ona se redovnim treninzima riješila viška kilograma i sada izgleda kao druga osoba: