STAVILA JE BIJELI LUK U ČARAPE PRIJE SPAVANJA: Iznenadila se kad je ujutro ustala, evo šta se dogodilo

Evo kakvi su utisci.

Blogerka Dženifer Tompson je isprobala jedan trik sa belim lukom kako bi provejrila njegovo dejstvo na organizam, a da ga ne okusi.

Naime, ona je jedno veče pre odlaska u krevet obula vunene čarape u koje je prethodno stavila luk, te tako zaspala.

– Ne možete ništa da izgubite ako se odlučite da proverite ovu metodu – rekla je ona i dodala da se bukvalno preko noći oslobodila 90 posto simptoma alergije.
Ona je između ostalog rekla kako je i svom partneru dala luk da stavi na stopala. Nakon toga, ujutru kada su probudili razmenili su utiske.

“Dobila je” i kiselinu, a zatim je osetila toplotu u glavi. Desetak minuta nakon toga oči su počele da joj suze oči kao da je upravo seckala luk za ručak, a njen dečko osetio je ukus luka u ustima.

– Sve su to pokazatelji da se zaista nešto dešava u organizmu, kao i da su se različiti sastojci iz luka apsorbovali u organizam – rekla je Tomson.

Ni ona ne može da veruje kako je moguće da se samo nakon jedne noći s lukom na stopalima rešila kašlja i kijanja koji su joj zadavali velike muke sa disanjem.

Iako je odlučila da ovo sprovodi i ubuduće, svojim čitateljima na blogu otkrila je da je postupak ponovila još samo jednom. Ako stavite luk na stopala ublažićete simptome prehlade, virusa i groznice, a ono što je posebno zanimljivo jeste da će luk ukloniti neprijatne mirise i pročistiti krv.

Prema njenim riječima, simptomi alergije se nisu vratili. Luk je bogat supstancama koje sadrže sumpor, a koji pomažu da se tijelo oslobodi toksina, teških metala, naročito iz jetre.

Pored toga, sadrži jake antioksidanse koji deluju na holesterol, sprečavaju krvne ugruške, smanjuju simptome astme, hroničnog bronhitisa, pomaže u borbi protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija.