Svaki narod ima svoje savjete i tajne ljepote.

Svaki narod ima svoje savjete i tajne ljepote. Indonezijski tretmani imaju drevne korijene i postupke koji se koriste stoljećima.

Žene sa 53 godine mogu izgledati kao da imaju 35 godina, a blogerica Puspa Dewi dobar je primjer.

U nastavku pogledajte 7 indonezijskih savjeta kako održati mladolik izgled kože:

1. RIŽINO BRAŠNO

Osim što koriste rižino brašno s vodom kao maske za lice, Indonežanke izrađuju i posebne pilinge za svoje tijelo. Pasta za piling izrađena je od mljevene riže, đumbira, oraha, korijena kurkume, cimeta i praha sandalovine. Sve sastojke morate samljeti zajedno. Ovaj prirodni piling omekšava i čisti kožu, no koristite ga samo na tijelu.

2. SPRJEČAVANJE STRIJA

Balinežanke smatraju da je mnogo lakše spriječiti strije nego se kasnije boriti s njima. Jedan od najpopularnijih rituala je primjena balinežanske maske za stomak- Uključuje mljevenu rižu i ‘kencur’, korijen sličan đumbiru. Ovi sastojci pomažu elastičnosti kože.

3. PAPAJA ZA KOŽU

Indonežanke koriste pasiranu papaju s mlijekom ili bez njega i nanose je izravno na lice kako bi im koža zablistala. Također, kako bi se riješili tamne boje kose i spriječili njezino oštećenje, samelju sjemenke papaje i prave smjesu s vodom. Zatim nanesite ovu pastu na kosu, pričekajte jedan sat i isperite je.

4. KOZJE MLIJEKO ZA KUPANJE

Pomaže u održavanju mlade i meke kože. Žene su dodavale kozje mlijeko u svoju kupku i sjedile u njoj 30 minuta, a zatim isprale mlijeko.

5. MASAŽA DVA PUTA SEDMIČNO

Masaža za Indonežane neophodna je za zdravlje i mladost. Osnivačica modne marke Nonita Respati kaže da čak ima i svoj beauty režim. Osim manikure i pedikure, sedmično stavlja maske za lice, tretmane kose i masažu dva puta sedmično.

6. VIŠE SE SMIJEŠITE

Jedna od najpopularnijih blogerica u Indoneziji koja izgleda kao 35, a zapravo ima ima 53 godine otkrila je svoju tajnu mladosti. Što je starija, to je sretnija. Sreća pomaže u očuvanju unutarnje i vanjske ljepote. Više se smiješite i volite sebe.