Svi mu vikali: “Da li si ublo devojčicu?”, on odgovorio JEDNO

Velibor Manev, jedan je od trojice uhapšenih zbog devojčice Vanje Đorđevske (14). On je prvi osumnjičeni koji je doveden u sud, a na pitanje portala “Skopje1” i prisutnih sa strane: ‘Da li je ublo Vanju’, on je negirao. On je ćutao na pitanja u vezi sa njegovom krivicom i priznanjem. Ovo je jedini osumnjičeni koji je uveden u zgradu sa parkinga suda.

Manev je bio prijatelj sa Ljupčomom Paleskim-Palcom koji je takođe jedan od osumnjičenih. On je navodno davao informacije o planiranju i izvršenju otmica.

Druga osoba, to je Bore Videvski, dovedena je kroz podzemni parking suda, pa stepenicama odvedena u sudnicu. Oko njega je bilo prisutno više policajaca nego inače dok su ga izvodili pred sudiju. Nije odgovorio na pitanje: “Da li si ublo Vanju”.

Treća osoba, a to je Vlatko Kekišev, za koga se nezvanično saznaje da je imao najveći i najbitniji angažman – sakrivena je od javnosti. Policija ga je privezla kombijem Interventne policije, a sa parkinga je liftom odvezen u sudnicu. Za Ljupčom Palevskim policija traga, a sumnja se da je van granica Makedonije.