U Kliničko-bolničkom centru u Zemunu sedamdesetogodišnoj

U Kliničko-bolničkom centru u Zemunu sedamdesetogodišnoj ženi na preventivnom pregledu danas je otkriven tumor na plućima sa metastazama, saznaje Kurir.

Nakon pregleda urađen je skener, a zatim i rendgen i ustanovljena je tumorska promjena!

Direktor KBC Zemun prof. dr Dragoš Stojanović rekao je za Kurir da je veliko interesovanje građana za preventivne preglede.

– Veliki je odziv djece na fizijatrijskim pregledima, preventivnim pregledima za odrasle, pulmološki status, uzimanje uzoraka krvi i štitaste žlijezde. U jednom slučaju kod osobe ženskog pola otkrivena je promjena na plućima, urađen je rengdenski snimak, skener pluća gdje smo potvrdili promjene na plućima sa metastazama. Žena je pušač, došla je bez simptoma bolesti. Preventivni pregledi su od velikog značaja, a ljudi najčešće nemaju vremena da dođu na redovne preglede zato je veoma važno da se odazovu u što većem broju. Prevencija je pola zdravlja – istakao je prof. dr Stojanović.

Podsjetimo, besplatni preventivni pregledi koje organizuje Ministarstvo zdravlja obavljaju se danas u zdravstvenim ustanovama širom Srbije od osam do 17 sati.