U MAŠINI ZA VEŠ POSTOJI SKRIVENI DIO KOJI SE MORA ČISTITI NA 4 MJESECA: Malo ko zna za njega, a zato se MAŠINA KVARI

Mašine nam uveliko olakšavaju pranje veša, ali i njih je svako malo potrebno očistiti. Ekspertkinja za čišćenje i influenserka Barbara Kostelo, koja ima Instagram nalog pod imenom „Brunch with Babs“, pokazala je kako očistiti skriveni dio mašine za pranje rublja i produžiti joj životni vijek, piše The Sun.

Ona je savjetovala da filter treba čistiti svakih nekoliko mjeseci i svoje pratioce je izazvala da ga pronađu u svojim mašina za pranje veša. „Ako ne znate gdje je filter, mogli biste da budete u nevolji jer bi trebalo čistiti ga do četiri puta godišnje“, rekla je Barbara, a zatim je pokazala kako ga izvaditi i temeljno očistiti.

„Moj se nalazi na prednjem dijelu mašine. Samo ću otvoriti ova mala vrata i tu je filter. Imam peškir i posudu“, rekla je. Dok je Barbara uklanjala filtar, voda je potekla iz veš mašine, ali istekla je u posudu. „Nakon ispiranja filtera u toploj vodi, provjerite ima li u mašini bilo kakvih predmeta poput čarapa i sl.

Barbara je potom na krpu stavila malo alkoholnog sirćeta. „Prebrišite s ovim odeljak za filter jer je vjerovatno jako prljav. Kada se osuši, filter vratite nazad u mašinu“, dodala je. „Sada nećete više morati da brinete o filteru vaše mašine za pranje rublja nekoliko mjeseci. Čišćenje je trajalo oko pet minuta, ali zaista je produžilo vijek trajanja mašine, a vi ćete imati puno ljepši veš“, poručila je Barbara na kraju.

Ubrzo su joj se u komentarima javili oduševljeni pratioci. „Šta? Imam poprilično godina i ovo sam tek sad saznao! Wow!“, „Strah me i da pomislim šta se nalazi u našoj mašini jer smo u unajmljenom stanu dok ne kupimo naš“, samo su neki od komentara.