UDALA SAM SE ZA ŠEIKA I RODILA MU SINA JEDINCA: Gledao me KAO BOGINJU, a onda sam na TV-u videla ISTINU i život mi je postao PAKAO

Život Nivin El Gamal nikada nije bio običan, ali jedne aprilske večeri 2003. godine, u japanskom restoranu u Dubaiju , dogodila joj se zaplet dostojan holivudske romanse. Restoran je bio praktično prazan. Pored njenog, samo je još jedan stol bio zauzet, a za njim je sjedio jedan od najbogatijih ljudi na svijetu – šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum – sa prijateljem. „Dobro došli u Dubai“, rekla je šeik Nivin svojoj prijateljici.

Nakon kratkog, neformalnog razgovora, šeik je uzeo brojeve ove dvije dame, ne predstavljajući se. Sutradan su izašli na večeru i on je prilično teatralno otkrio svoj identitet. “Donio je časopis i stavio ga pred nas. Bio je na naslovnoj strani. Bili smo šokirani. Izgledao je premlad da bi bio šeik”, kaže Nivin. Taj gest je možda upozorio neke žene na činjenicu da imaju posla sa iskusnim plejbojem, ali ova Egipćanka bila je opijena cijelom atmosferom – bila je sretnija nego ikad.

Međutim, romansa između Nivina i šeika Ahmeda se nakon nekoliko godina pretvorila u noćnu moru, koja je završila na sudu. Naime, dok je Nivin tvrdio da je udata za Al Maktouma i da je vjenčanje održano u njegovom londonskom stanu, njegovi advokati su negirali da se to ikada dogodilo. Sudskom presudom je potvrđeno postojanje islamske ceremonije, ali je odbijen legitimitet braka prema engleskom zakonu.

Nivin je svojevremeno za britanski “Standard” ispričala detalje svoje veze sa šeikom, koji je skandalizirao njene roditelje, a od kojeg ima sina Saida.

Njihova burna romansa počela je nekoliko sedmica nakon što su se upoznali u Dubaiju, kada je Ahmed posjetio London da vidi Nivin. Znala je da i on ima posla u ovom gradu, kao predsjednik Emirates Airlinesa i kao član jedne od najbogatijih i najmoćnijih dinastija u Emiratima. Njegov otac, brat i nećak vladali su Dubaijem kao emiri, a za to vrijeme je stekao zapanjujuće bogatstvo za koje se vjeruje da prelazi 20 milijardi funti.

Sheikh Ahmed bin Said al Maktoum, Ahmed bin Said al Maktoum
FOTO: PROFIMEDIA

“Da je tražio da skočim u reku, skočio bih”

“Obično smo boravili u njegovom stanu. Nikada me niko nije toliko privlačio. Da je tražio da se bacim u rijeku, ja bih to uradila”, rekla je ova žena. Par je ubrzo počeo da ima intimne odnose – to je bio i trenutak kada je Nivin izgubio nevinost. Taj čin ju je ispunio krivicom; odgajana je u islamskom duhu i naučena je da par može imati odnose samo u braku.

“Bila je to veoma dobra veza i osećala sam da ću se udati za njega. Čak sam kupila i venčanicu”, rekla je ona. U međuvremenu, uživala je u životu ljubavnice milijardera – putujući svijetom i primajući skupe poklone. “Satovi, nakit, torbe, dobio sam i Louis Vuitton torbu od krokodilske kože koju nema niko drugi na svijetu”, nabraja.

Nivin je sama bila veoma bogata. Ona potiče iz jedne od najbogatijih egipatskih porodica, a odrasla je u palati u Mansouri, drevnom gradu udaljenom oko 120 kilometara od Kaira. Njena porodica je bila veoma konzervativna. “Dok sam studirala, nisam smjela ni u supermarket. Otac nije podržavao moj plan da budem dizajner interijera, jer je to podrazumijevalo redovan kontakt sa muškarcima, i to nižeg statusa od mene”, prisjetila se.

Ipak, u dobi od 24 godine, Nivin se preselila u englesku prijestolnicu, gdje je studirala dizajn interijera na Američkom univerzitetu sa sinovima i kćerima plemstva, gradeći aristokratsku mrežu poznanika i prijatelja. Iznajmila je stan u Notting Hillu i uživala u kulturnom životu Londona. Otputovala je u Dubai na konsultacije o građevinskom projektu i tada je upoznala šeika.

Nevolja u raju nakon manje od dvije godine

Nakon skoro dvije godine zabavljanja, stvari su krenule po zlu: „Krajem 2004. večerao sam sa jednom od njegovih rođaka, a ona je tvrdila da on tajno ima ženu Libanonku i da ima kćer s njom. On je to negirao i godinama tvrdio da to nije istina”.

Sljedeće godine pronašla je dokaze o Ahmedovoj nevjeri: “Kada sam došla s posla, na jastuku sam pronašla trag ružičastog karmina.” Nivin ga je tada napustila, ali su se 2006. godine, nakon mjeseci uvjeravanja, pomirili – presudno je bilo to što ju je Al Maktoum konačno zaprosio. U januaru 2007. vjenčali su se na tajnoj islamskoj ceremoniji, pred dvojicom svjedoka – Tarekom i Hakimom, koji su tada radili za šeika.

Ahmed bin Said al Maktoum, Sheikh Ahmed bin Said al Maktoum, 25.09.2017.
FOTO: AP

Nastavila je da živi u Londonu i dobija 15.000 funti mesečno od svog muža, ali ga je viđala svaka dva meseca. Tvrdi da joj je i dalje bio potpuno predan i da joj je to bila najsrećnija godina u životu. Nekoliko mjeseci kasnije zatrudnjela je – rekla je to Ahmedu, insistirajući da se moraju javno vjenčati, na šta je on, barem prividno, pristao. Odletjela je u Dubai kako bi se dogovorila za predstojeći brak.

“Kada sam stigao tamo, njegovi rođaci i zaposleni počeli su da mi govore: ‘On izlazi sa ovom devojkom, oženiće sestru kralja Maroka’. Pitao sam ga za to i imali smo veliku svađu”, kaže Nivin.

Maktoum je negirao te tvrdnje, ali su sukobi nastavljeni sve dok se Nivin nije vratio u London. Ispostavilo se da je to posljednji put da je vidjela šeika.

“Kada sam svojoj porodici rekla za trudnoću, vijest je bila šokirana. Prije toga nisu ni znali da sam ikada imala seks”, kaže Nivin.

“Ne želim tebe ili tu bebu”

Al Maktoum se nikada nije vratio u zagrljaj svoje žene. Kada ga je obavijestila da je rodila, da ima sina i da mu je dala ime Said, po njegovom ocu, nije bilo odgovora. U junu ju je nazvao prijatelj i rekao joj da pusti arapsku televiziju. Ono što je videla na ekranu ju je šokiralo – muškarac za koga se udala pre nepune dve godine udavao se za jednog od njenih rođaka.

Mjesec dana kasnije, nakon što je stalno zvala čovjeka kojeg je zvala svog muža, konačno je dobila odgovor. „Zvao me je 14. jula i rekao: „Šta hoćeš? Sad znaš da sam oženjen. Ne želim tebe i ne želim ovu bebu.” Kada sam ga zamolila za razvod, rekao je: “Već smo razvedeni”, rekla je.

Nivin je nakon ovog razgovora doživjela nervni slom – isključila je telefon i zaključala se u svoj stan. Policija ju je zatekla kako sjedi na krevetu i plače, a njeni prijatelji su strahovali da se ubila. “Bio je to najgori trenutak u mom životu. U našoj kulturi ne postoji samohrana majka. On je negirao vezu sa mnom i negirao da je beba njegova. Bilo je strašno. Bilo me je sramota da kažem sve ovo”.

Provela je neko vrijeme u Dubaiju pokušavajući stupiti u kontakt s Al Maktoumom, ali se ubrzo vratila u London. Ostala je bez novca i tužila se sudu da im prizna brak i da joj da alimentaciju za sina. Na suđenju, njegovi advokati su tvrdili da je Nivin bio “kurtizana”, a ne supruga, uz tvrdnje da se par samo povremeno sastajao da bi imali seks.

Sudski spor je trajao godinama, ali je nakon brojnih saslušanja i testiranja očinstva šeik Ahmed morao prepoznati svog sina Saida, dati mu prezime i mjesečnu alimentaciju.