ŽENA KOJA NE VOLI SUPRUGA ponaša se upravo ovako: Nepremostiva prepreka bračnoj sreći

Veoma puno ima nesretnih muževa koji imaju raznih problema sa suprugama. Ali usprkos raznolikosti bračnih problema koji se mogu pojaviti, postoje neke pritužbe koje su raširene i uobičajene.

A ako niste oprezni, jedan ili više ovih kamena spoticanja u vezi mogli bi dovesti do nepremostivih prepreka bračnoj sreći.

S druge strane, dobra vijest je da postoje načini da shvatite i prevladate potencijalne probleme prije nego prouzrokuju trajnu štetu.

Ovo je osam najčešćih pritužbi koje nesretni muževi upućuju svojim ženama:

1. Uvijek djeluje mrzovoljno

Kada razgovara sa suprugom, ton njenog glasa je pun negativnosti, prizira i kritike. Ako on pokuša da izrazi zabrinutost ili pritužbu u vezi s brakom, ona ustaje u bijesnu odbranu i baca krivicu natrag na njega umjesto da ga sasluša.

2. Stalno zanovjeta i upravlja

Kad muž ima slobodan trenutak, ona ‘nasrne’ na njega i naredi mu da nešto popravi po kući. Ako izađe s prijateljima, ona mu bez prestanka šalje poruke s pitanjem kada će se vratiti.

3. ‘Zabranjuje’ njegovo nabacivanje

Ako joj koketno namigne, ona će zakolutati očima. Ako posegne za njom u krevetu, ona će mu okrenuti leđa. Ako se u tim rijetkim prilikama i prepusti i pose*sa, uglavnom leži i bulji u strop, čekajući da sve bude gotovo.

4. Prestaje da brine o sebi

Bilo da je prestala sa vježbom ili se prepustila i izgubila energiju i entuzijazam za život, žena koja se osjeća neprivlačno često se povlači, emocionalno i fizički, iz svog braka.

5. Biti ‘mama’ joj je glavna osobina ličnosti

Više se ponaša kao ‘mama’ u svim situacijama, pa i na romantičnoj večeri s mužem. Samo imajte na umu da brak koji je zasnovan na njenom ponašanju prema partneru kao prema djetetu često se uopšte ne ojseća kao brak, to je ‘vrtić’.

6. Ona je alfa roditelj

Kao vođa roditeljskog čopora, ona odmah ‘loše’ reaguje na muža svaki put kad pokuša biti tata ili roditelj svojoj djeci na način na koji smatra prikladnim. Kao rezultat toga, ona lišava djecu očeve brige i stege te zabija klin između sebe i muža.

7. Nije zahvalna

Bez obzira na to je li suprug napravio velike prekovremene sate na poslu ili je proveo cijeli dugi vikend gradeći dvorišnu terasu koju ona želi, ona njegove napore uzima zdravo za gotovo i ne uspijeva pokazati zahvalnost za bilo što što on učini za nju ili porodicu.

8. Ona nema svoje interese

Ona nema nikakvih interesa ni hobija izvan braka ili doma. To je čini ‘predvidljivom’ i ‘dosadnim’ društvom koje retko kad ima nešto zanimljivo da razgovora.

Pažljivo razmislite o odgovorima na ova četiri pitanja:

Kako možete uneti više pozitivnosti i romantike u svoj brak?

Kako možete učiniti da se muž oseća cenjenijim i poželjnijim?

Kako ga možete izgraditi kao kompetentnog roditelja punog ljubavi?

Kako ga možeš usrećiti?

Vjerovali ili ne, rad na usrećivanju supruga najsigurniji je način da ga motivišete da i on usreći vas. Ponašanje puno ljubavi i uvažavanja privlači identično ponašanje i druge strane – puno ljubavi i uvažavanja. Pozitivnost i entuzijazam privlače – pozitivnost i entuzijazam. Zabava i ljubav privlače – zabavu i ljubav,  piše YourTango.