OSVETIO SAM SINA I SAD MOGU DA UMREM: Stojan 14 godina čekao KRVNU OSVETU, policajcima nakon zločina rekao nešto ŠTO IH JE SLEDILO

OSVETIO SAM SINA I SAD MOGU DA UMREM:  Stojan 14 godina čekao KRVNU OSVETU, policajcima nakon zločina rekao nešto ŠTO IH JE SLEDILO

Nakon 14 godina od pogibije sina na gradilištu 2002. godine, Stojan Stojanović (69) je u junu 2016. godine ubio Dragana Stepića (57), koji je radio kao nadzornik u vrijeme kada se sa sinom Jovićem dogodila nesreća. Požarevac zbog krvne osvete.

Naime, Jovica je bio radnik Stepićeve firme kada je poginuo prije 19 godina na gradilištu u selu Zabrežje. Tog kobnog 18. juna 2002. Jovica se spustio u jamu na dubini od pet metara – iako nije imao šlem i nisu bili postavljeni oslonci. Na njega je pala zemlja i kamena ploča, a Jovica, koji je tada imao 33 godine, preminuo je na licu mesta.

“Stojan nije mogao da oplakuje sinovljevu smrt. Ogradio se od svih. Počeo je i da pije. Da sam znala da će Stojan da ubije Dragana, rekla bih Draganu da se skloni”, rekla je Stojanova supruga Divna nakon zločina.

“Svog muža sam upoznala na ulici, neposredno pre ubistva. Godinama je govorio da će to uraditi, ali nisam verovala da će to zaista uraditi. Stojan je stalno krivio Dragana za Jovičinu smrt. Naš Jovica je sahranjen u tlo, Stojan je mislio da je Dragan kriv za to i nikada mu nije oprostio“, naglasila je ona.

Verovala je da tragedije ne bi bilo da je Dragan u bilo kom trenutku barem izrazio saučešće porodici: „Stojan je Dragana sreo nekoliko puta u Požarevcu. Pokušao je da razgovara sa njim o našoj tragediji, našoj zli sudbini, ali nije koristi”, rekla je ona tada.

Stojan Stojanović
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Stepićeva privatna firma izvodila je radove na gradilištu u Jugovićevoj ulici u Požarevcu. Stojan je prišao Stepiću i bez riječi ispalio u njega metak . Teško ranjeni vlasnik firme prebačen je u požarevačku bolnicu, gde je preminuo, a napadač se mirno predao policiji.

“Osvetio sam sina Jovicu i sada mogu da umrem na miru, ali Dragan Stepić, koji je ubio mog sina, otići će sa nama na onaj svet”, navodno je Stojan rekao policiji nakon što je pucao Stepiću u stomak.

U policijskoj stanici se pojavio potpuno miran i hladan nakon zločina.

“Došao je u policiju, predao pištolj, prijavio da je ubio čovjeka i da sada s njim mogu da rade šta hoće ‘jer je pravda konačno zadovoljena’”, rekao je tada izvor blizak istrazi.

Nakon nesreće 2002. godine u kojoj je Stojanov sin poginuo na gradilištu, Dragan Stepić je osuđen na šest mjeseci zatvora kao odgovorno lice, s obzirom da “Preduzeće za puteve” ne izvodi radove dublje od jednog metra, a rupa u kojoj je umro mladić je bio dubok tri metra. Stojan je šest mjeseci proveo u zatvoru zbog prijetnji Stepiću, koji je iza sebe ostavio suprugu i četvero djece.