UČESTALO MOKRENJE, BOL I PECKANJE TAMO DOLE? Treba vam samo jedna namirnica da izliječite URINARNE INFEKCIJE, OVO ĆE VAS SPASITI!

UČESTALO MOKRENJE, BOL I PECKANJE TAMO DOLE?  Treba vam samo jedna namirnica da izliječite URINARNE INFEKCIJE, OVO ĆE VAS SPASITI!

Infekcija urinarnog trakta je čest zdravstveni problem, posebno kod žena starijih od 18 godina. Povećan je rizik od razvoja infekcije kod žena (posebno u menopauzi), imunokompromitovanih osoba, prisutnost pijeska ili kamenca u bubrezima, pri upotrebi dijafragme, u trudnoći, kateterizaciji mokraće, kod dijabetičara, hiperplazija prostate, loša higijena , česte promjene seksualnih partnera…

Simptomi koji mogu ukazivati ​​na urinarnu infekciju su: učestalo mokrenje, uz malu količinu urina, bol, svrab i peckanje tokom mokrenja, bol u genitalnoj regiji ili donjem dijelu trbuha, promjena boje i mirisa urina.

Escherichia coli je jedan od najčešćih uzročnika infekcija urinarnog trakta (preko 80%). Ima proširenja (fimbrije) na svojoj površini koja mu omogućavaju da se pričvrsti za epitel. Uz pomoć ovih adhezija, E. coli se vezuje za ćelije urinarnog trakta. U slučajevima kada bakterije ostanu u mjehuru, one se lako i brzo razmnožavaju i dolazi do infekcije.

Hangar.rs
FOTO: PROMO

dr. Viton D – manoza sadrži kombinaciju D – manoze i brusnice, koje sprečavaju vezivanje bakterije Escherichia coli za zidove urinarnog trakta i na taj način pomažu u borbi protiv urinarnih infekcija. Dolazi do brzog i efikasnog eliminacije bakterije Escherichia coli iz urinarnog trakta.

Preporučljivo je koristiti Dr. Viton D-Mannosan kod infekcija urinarnog trakta uzrokovanih bakterijom Escherichia coli i kod čestih rekurentnih infekcija uzrokovanih ovom bakterijom. Može se koristiti kao dodatak antibiotskoj