NIJE ŽELIO DA ŠUTI Ognjen Vranješ uz zastavu BiH poslao žestoku poruku pojedincima

NIJE ŽELIO DA ŠUTI Ognjen Vranješ uz zastavu BiH poslao žestoku poruku pojedincima

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je remizirala sa Mađarskom rezultatom 0:0, ali pravi šok uslijedio je nakon utakmice kada je Anel Ahmedhodžić odlučio da se povuče iz nacionalnog tima.

Ovaj neočekivani potez izazvao je pravu buru. Oglasili su se i Ahmedhodžićev otac i supruga, izražavajući svoje stavove i zabrinutost. I dok će ovaj slučaj sigurno i dalje biti u centru medijskog interesa, jasno je da će reprezentacija osjetiti nedostatak još jednog talentiranog igrača. Ipak, selektor Sergej Barbarez i njegov stručni štab nisu skloni povlađivanju i svjesni su izazova koji predstoje.

 

Večeras se oglasio i Ognjen Vranješ, koji je svojim komentarom dodatno začinio situaciju. Objavio je fotografiju iz jednog oštrog duela u dresu reprezentacije uz potresan komentar:

„Nekad smo se borili ovako, a danas je sve manekenski, čast izuzecima! Svi su odjednom postali veliki igrači, ali nijedan ne želi da igra za reprezentaciju…“, napisao je Vranješ. Iako nije direktno spomenuo Ahmedhodžića, očigledno je da je bio usmjeren na njega, dodatno podižući tenzije oko ove situacije.

 

Reprezentacija će sada morati pronaći način da se izbori s novim izazovima, dok će se priče i kontroverze nastaviti razvijati u medijima.