Bojana Stamenov je uz pomoć rigorozne dijete smršala 71 kg: EVO ŠTA JE JELA, ISTOPILA SALO

Bojana Stamenov je uz pomoć rigorozne dijete smršala 71 kg: EVO ŠTA JE JELA, ISTOPILA SALO

“Neredovni obroci i vrsta hrane koju sam jela su bili najveći problemi”, rekla je pevačica

Pjevačica Bojana Stamenov uspjela je da smrša čak 71 kilogram, a kako ističe, to nije bilo ni malo lako jer je morala da se pridržava strogog režima.

Ona je u emisiji “RTS Ordinacija” govorila o svojoj transformaciji, kao i o promjena životnog stila.

1646429964238-beovizija-foto-nikola-tomic67copy3456x2304-830x0

foto: Nikola Tomić

– Ako sada vratim film unazad, ja nisam redovno jela, zbog nastupa, koncerata. Često sam veći dio dana provodila u kolima, na nogama, na probi i onda kada zasjednem da jedem to budu obilne porcije. I tu je bio jedan od problema. Neredovni obroci i vrsta hrane koju sam jela su bili najveći problemi. Razmišljala sam ko će da nosi svu tu hranu, činijice itd, ali se ispostavilo da kad se hoće, sve se može – rekla je pjevačica.

Njen najveći problem bili su neredovni obroci i dijete koje je držala maksimalno šest mjeseci. Međutim, uslijedila je ozbiljna zdravstvena komplikacija koja joj je promijenila život iz korijena.

Bojana Stamenov je uz pomoć rigorozne dijete smršala 71 kg: EVO ŠTA JE JELA, ISTOPILA SALO

foto: Nikola Tomić

– Jula 2020. imala sam veliki zdravstveni problem. Šećer mi je bio 27.7 i ja sam primijetila da ne vidim. Do tada nikad nisam imala vidne probleme, bila sam jedna zdrava debelica i uvijek je to bilo na granici insulinske rezistencije. Ja sam 2007. odstranila žučnu kesu i tada su mi rekli da moram da vodim računa šta jedem, jer sam potencijalni dijabetičar – rekla je Bojana i dodala:

– Primijetila sam da mi je zdravstveno stanje ugroženo kada sam postala agresivna, ljuta, na sve sam reagovala…Otišla sam na endokrinologiju i rekla doktorki: izvinite što vas ne gledam, jako sam nervozna i ne vidim. Ona me je saslušala. BIlo mi je dosta da moram da se šalim na svoj račun, da tražim dodatnu stolicu kada odem negdje. Gradom nisam prošetala dugo. Rekla sam joj da bih voljela operaciju želuca, nisam znala da se to kod nas u Beogradu radi.

Bojana kaže da je konačni rezultat bio nevjerovatan. Samo u prva četiri mjeseca smršala je nevjerovatnih 30 kilograma.

– Plan ishrane je bio sličan nutricionističkom režimu. Imala sam tri obroka dnevno, smjela sam voće i obrok svaki mi je bio zasitan. Nikad nisam bila gladna. Pa za doručak sam jela tri pržena jaja, paradajz, krastavac, salatu i voćku, ali samo u početku dok sam bila na svedenijoj ishrani. Za ručak pojedem 250 grama pečenog pilećeg mesa i salata i isto voćka. Za večeru mogu da pojedem ovsene pahuljice sa kiselim mlijekom ili integralni rižoto sa pečurkama ili salatu neku ili ribu – zaključila je ona.

(Telegraf.rs)