Djevojka (16) iz Cuxhavena, njemačkoga grada na obali

Djevojka (16) iz Cuxhavena, njemačkoga grada na obali Sjevernog mora, pronašla je novčanik u kojem je bilo više od 7000 eura i predala novac policiji.

Djevojka je u subotu navečer prijavila policiji izgubljen novčanik u četvrti Lüdingworth, a policija je uspjela identificirati pravog vlasnika. Vlasnik je otputovao iz Hildesheima u Cuxhaven, nekih 240 kilometara, kako bi ga preuzeo.

U novčaniku je bilo 7371 euro. Šesnaestogodišnjakinja je dobila “odgovarajuću nalaznu naknadu”, rekla je policija u priopćenju u nedjelju ujutro, ali nije objavila točan iznos nagrade, prenosi Index.hr

Bonus:

MIKI ĐURIČIĆ POSTAJE NOVI VODITELJ “ELITE”: Pink objavio ZVANIČNU ODLUKU, evo kada počinje sa radom

Miki Đuričić, poznati učesnik rijaliti programa, otvorio je vrata svog novog doma u kojem sretno živi sa suprugom Angelinom i djecom, ćerkom Dunjom i sinom Arsenijem.

Otkrivajući detalje o dečici, Miki je istakao da je već navikao na ulogu oca sa Dunjom, te da mu je sada lakše sa drugim, budući da zna šta ih očekuje. Takođe, iznio je zanimljivu činjenicu da je njegov sin Arsenije mnogo mirniji od sestre Dunje.

– Danas sam bio u čuvenom sremskom svinjokolju u mjestu Oganj. Sremci su poznati po svijnokolju. Kod nas se ništa ne baca. Sve sam ja to radio kao dijete. Deda se bavio uzgojem svinja. Ja sam već navikao sa Dunjom i mnogo mi je lakše s drugim jer znamo šta nas čeka. Arsenije je mnogo mirniji od Dunje, ona je bila mnogo nemirna. Nije htjela da spava… – otkrio je Miki, a onda je Dunja otkrila da je tata sluša i kupuje joj lutke.

– Dunja mora u vrtić, to ja obavljam, oko Dunje sam više ja angažovan. Teško je to postići. Ja isto radim, idem na posao, sljedeće nedelje počinjem da radim još jedan novi posao u Eliti, kao voditelj. Stižemo žena i ja sve. Ja sam bio čovjek koji je volio samački život, sebičan… Ja sam dugo mislio da ne mogu da imam djecu. Djeca pobede tvoj ego, to je najveći neprijatelj čovjeka. Ja sam imao 100 hobija. Sve sam to smanjio i nema potrebe za tim. Kad usrećiš svoju porodicu i svoju djecu, ispunjen si i sretan. Izbor partnera je možda najvažnija stvar kad želite da uđete u bračnu zajednicu. Meni svi kažu da sam imao sreće s Angelinom. Ako nađete normalnu osobu, čak ioanko niste u vinklu, vi kad zasnujete porodicu s normalnom osobom i vi morate da budete normalni. Morate gledati s kim pravite djecu i koje gene će vući vaša djeca. Supruga i ja zajedno klupamo bebu, Dunja pravi haos. Znam sve poslove oko bebe – otkriva Đuričić na “Pinku”.