“NAMESTIO” VANJU OTMIČARIMA, PA DOŠAO KOD ŽENE I DRUGE ĆERKE! Otkriveno šta je radio njen otac nakon kidnapovanja deteta

Aleksandru Đorčevskom, ocu kidnapovaneVanje (14) iz Skoplja, određen je pritvor od 48 sati. Đorčevski je jedan od osumnjičenih i navodno je podatke o Vanji dao direktno prvoosumnjičenom Ljupču Palevskom koji je trenutno u bekstvu.

Ministar policije Oliver Spasovski je ranije na konferenciji za novinare nagovestio da Đorčevski negira umešanost u slučaj. Međutim, prema izjavama trojice osumnjičenih, otac je dao podatke o vremenu i mestu kad će Vanja biti sama, kako bi mogla da bude kidnapovana, a potom da se od njene majke zahteva novac.

Vanja Đorčevska, da podsetimo, kidnapovana je 27. novembra oko 7.20 sati kad je otišla od kuće u školu. Informaciju je kidnaperima navodno dao njen otac koji je, iako nije živeo sa Vanjinom majkom i njenom sestrom, imao ključ od stana i stalno je bio sa porodicom.

To je potvrdila i majka devojčice Zorica dok je trajala potraga za Vanjom. “Evo, tu je svaki dan, ima ključ od stana. Oboje smo orijentisani na decu. Nemamo prekinutu vezu. Evo ga pored mene”, rekla je Vanjina majka u ponedeljak oko 20 sati.

To je bilo svega nekoliko sati nakon što je Vanja . Vanjini kidnaperi su prema navodima iz istrage devojčicu savladali u ulazu, vezali joj noge i ruke, a zatim spakovali u vreću za spavanje i odvezli do automobila “sitroen” kojim su pobegli.

Nakon što su otmičari saznali da je slučaj prijavljen policiji, a tog dana otac je bio u stanu sa bivšom suprugom i njihovom drugom ćerkom. Telo nestale devojčice je pronađeno 3. decembra, a istog dana je pronađeno i telo Panče Žežovskog iz Velesa čiji je automobil korišćen za otmicu.