Neke Priče Nas Tjeraju Da Vjerujemo U Dobrotu I Čuda Života

nas tjeraju da vjerujemo u dobrotu i čuda života. Jedna od njih dogodila se ženi koja je, nakon što je otišla na trčanje sa svojim psima, kao što je to obično činila, zatekla napuštenu bebu zakopanu živu. Njena brza akcija spasila mu je život, a nije imala pojma šta će se dogoditi nekoliko godina kasnije.

Sve je počelo 1998. godine kada je Azita Milanian otišla na trčanje sa svojim psima. Jedan od njih, Tango, počeo je da njuška i grebe po tlu. Milanian je bolje pogledao i video male noge kako vire iz zemlje. Isprva je mislila da je životinja, ali onda je čula plač bebe.

Ljubav, majka, deca
foto: Profimedia

Pažljivo je počela da otkopava malenu koja je bila umotana u plavi peškir. Uzela je bebu u naručje i obrisala joj prljavo lice. “Molim te, nemoj umrijeti. Ovdje sam s tobom. Volim te”, rekla je bebi.

Beba je prebačena u bolnicu sa jakom hipotermijom, a doktor je rekao da je “skoro čudo” da je preživjela. Medicinske sestre su ga nazvale “Baby Christian”. Milanian ga je posetio nekoliko puta i plakao kada ga je videla.

Nije mogla da ga usvoji jer je njegova priča bila u medijima i bojala se da će mu se ući u trag. Međutim, željela je da ostane u kontaktu s njim, ali kada je usvojen, bila je spriječena da ga viđa.

“Bilo je to frustrirajuće iskustvo”, rekla je žena. “Sanjala sam da će me pronaći, kao što smo se našli tog dana.”

Whittaker je odrastao u domu pune ljubavi u Gardeni, potpuno nesvjestan kako je pronađen. Njegovo srednje ime bilo je Kristijan, ali nije znao zašto ga je dobio.

Nešto kasnije, majka jednog od Whittakerovih prijatelja pisala je radio stanici da pita da li neko zna za njegovo porijeklo kako bi mu mogla ispričati više o njegovoj životnoj priči.

Tako su imali svoj dugo očekivani ponovni susret. “Čekala sam te 20 godina”, rekla je Milanijanka sa suzama u očima dok je grlila Metjua Vitakera. Žena ga je odvela do mjesta gdje ga je našla. Zajedno su hodali po mjestu gdje su se prvi put vidjeli i Vitakerovo veselo i veselo raspoloženje se brzo promijenilo.

Vrativši se u auto, Milanian ga je pitao da li je dobro. “Ovo je mogao biti moj grob”, rekao je sa knedlom u grlu, ali je ona sjela pored njega i slatko rekla: “Treba si.”