OVO SU PETORICA MUŠKARACA OSUMNJIČENIH ZA VANJINO (14) ! Bili prijatelji na Fejsbuku, jedan se slikao sa OVIM

Tog 27. novembra u ulazu zgrade u kojoj je živela, oteta je devojčica Vanja Đorčevska (14). Nakon sedam dana potrage ona je pronađena , kao i frizer iz Velesa Pančo Žežovski (74). Njihova tela su pronađena na različitim lokacijama, ali je policija istakla da ipak postoji povezanost između ova dva slučaja, odnosno da su iste osobe osumnjičene za ova dva DELA.

Velibor Manev, jedan je od četvorice uhapšenih zbog devojčice Vanje Đorđevske (14) kao i zbog frizera. On je prvi osumnjičeni koji je doveden u sud 4. decembra. Dok su ga uvodili u zgradu suda, prisutni su vikali: ‘Da li si ub.. Vanju’, on je negirao. Ćutao je i na pitanja u vezi sa njegovom krivicom i priznanjem. Ovo je jedini osumnjičeni koji je uveden u zgradu sa parkinga suda. Kako su preneli makedonski mediji, on se družio sa osumnjičenim Ljupčom Palevskim koji je u bekstvu.

Drugi osumnjičeni jeste Bore Videvski, sportista (karatista) iz Velesa, koji je, prema navodima tamošnjih medija, uhapšen u svojoj školi sporta za borilačke veštine. Uloga Bore Videvskog u svemu tome koji je šokirao region za sada nije poznata. On je na svojim profilima na društvenim mrežama kačio fotografije sa decom koju je obučavao borilačkoj veštini.

Treća osumnjičena osoba je Vlatko Kekišev, za koga su ranije makedonski mediji nezvanično preneli da je imao najveći i najbitniji angažman u zl0činima. Policija ga je privezla kombijem Interventne policije, a sa parkinga je liftom odvezen u sudnicu, pa mediji nisu objavili snimke njegovog hapšenja. On je ranije objavljivao fotografije na kojima je bio sa oru$jem u rukama. Fotografije je objavljiivao na svom Fejsbuk profilu i na jednoj se vidi kako pozira sa macetom u ruci. Na licu je imao fantomku. Do juče je Fejsbuk profil ovog muškarca bio aktivan, ali više nije.

Četvrti osumnjičeni je Ljupčo Palevski za kojim policija traga, a sumnja se da je van granica Makedonije. Kako je juče saopštio tužilac Bubevski on je iz Makedonije pobegao u Beograd, a prema njihovim informacijama iz Beograda je otišao za Bugarsku. Juče se oglasilo bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova i rekli su da oni nemaju informacija da se osoba za kojom se traga nalazi u njihovoj zemlji. Za Palevskim je podignuta međunarodna poternica, a iako je još uvek u bekstvu, krivični sud mu je odredio pritvor od 30 dana čim bude lišen slobode.

Peti osumnjičeni jeste otac devojčice, Aleksandar Đorčevski. Krivični sud Severne Makedonije odredio mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da bio saučesnik u otmici i ubistvu svoje ćerke. Određeno mu je zadržavanje da ne bi ometao istragu ili pobegao i biće smešten u zatvor “Skoplje” u Šutci gde su smeštena i tri osumnjičena lica za ovaj zl0čin. Motiv je navodno novac koji je Vanjina majka dobila od prodaje stana.