Preminuo poznati muzičar, pjevačica u suzama: „Otišao je moj voljeni tajko“ (FOTO)

„Paloma“ znaju svi, ali i za čuvenog muzičara i člana ovog ansambla Radoslava Todosijevića koji je nažalost preminuo.

Kako Grand saznaje, čuveni Rade Palomac biće sahranjen u četvrtak 28. septembra na Lešću.

Iza Radoslava ostala je velika bol, tuga i suze kćerke Zorice i sina Vlade koji su se potresnim riječima oprostli od oca.

-Moj otac Rade Todosijević Palomac otišao je na bolje mjesto- rekao je Vlada, a nema od bola od oca se oprostila i kćerka.

-Otišao je moj voljeni tajko!

Podsjetimo, ansambl koji je svirao meksičku muziku vladao je šezdesetih godina i bio ispred svog vremena.

Kada se početkom 50-ih godina u našim bioskopima prikazivao meksički film „Jedan dan života“, bio je to za naš narod svih uzrasta poseban doživljaj, a ta čuvena pjesma o mladom oficiru revolucionaru, koju njegovoj majci Huaniti pevaju za rođendan, na dan kada će njen jedinac biti strijeljan, postala je kultna.

Inspirisani time, nastali su ansambli i solisti koji su svoj repertoar zasnovali upravo na tim melodijama. Tako je nastao i beogradski vokalno-instrumentalni ansambl „Paloma“.

– Odrastao sam u Rakovici, radničkom predgrađu Beograda, i kao dečak sam počeo da se igram frulom. Rano sam ostao bez oca i dede. Uz pomoć bake Gorice odgajala me majka Mira, koja je radila u fabrici u Rakovici. Već sa pet godina počeo sam da sviram- rekao je svojevremeno Rade.

Da je muzika ostala u porodici Todosijević govori činjenica da su i sin Vlada i ćerka Zorica krenuli očevim stopama.

-Moj sin Vlada je našao sebe u muzici, harmonikaš je, kompozitor i tekstopisac. Poslije završene pedagoške akademije i dobro odmaklih studija prava, muzici se priklonila i ćerka Zorica koja sada živi u Americi- ispričao je jednom prilikom.

Inače, malo ko zna da je Rade bio jedan od prvih koji je imao zlatnu ploču.

(Grand)